Trauma and Tension Release Traject (TRE®)

5 weken training

Schud de stress uit je lijf

Het lichaamseigen ontladingsmechanisme activeren helpt je om los te komen van alles wat je spanning, druk, pijn en onrust geeft.

 

Waarvoor dient dit traject? 

 

TRE is een zelfhulptechniek die effect heeft bij o.a.: stress, spanning, piekeren, angsten, spier-/rug-/nek-/schouderpijn, slaapproblemen, blessures, prikkelbaarheid, spijsverteringsproblemen, herstel van psychische klachten. 

Wat doen we? 

We gebruiken de TRE®-methode (Tension and Trauma Release Exercises). Deze methode bestaat uit 7 toegankelijke oefeningen die ons helpen het natuurlijk ontladingsmechanisme van ons lichaam zelf op te starten en weer stop te zetten.

Wanneer het natuurlijk ontspanningsmechanisme van je lichaam op gang komt uit zich dat in uiteenlopende signalen. De gemene deler is dat het telkens gaat om spontane reacties van je lichaam die - als ze de kans krijgen - vanzelf vrijkomen. Soms ervaar je ze ook onverwacht tijdens intense (onaangename of aangename) momenten. Denk daarbij aan: veranderingen in de temperatuur van je lichaam of delen daarvan, wisselingen in je hartslag of ademhalingen, veranderingen in je spijsvertering, geeuwen, lachen/slappe lach, trillen van lichaamsdelen, trekken van spieren, plots opkomen of wegebben van hoofdpijn enz. 

Deze techniek werd ontwikkeld door Dr. David Bercelli, meer informatie over zijn werk lees je hier. 

Hoe kan dit? 

Wat als je klachten niet (alleen) in je hoofd zitten? Alles wat we meemaken laat namelijk zijn sporen na in ons lichaam, ons hoofd is daar slechts een deel van! Heel ons lichaam is een mooi en krachtig geheel. Elk onderdeeltje ervan hangt samen met al de rest en alles staat met elkaar in verbinding. Moeilijke gevoelens, enge gebeurtenissen, bange gedachten... nestelen zich dus evengoed in je spieren,  organen, weefsels, huid en klieren als in je brein.

Onopgelost spanningen en stress zetten zich vast en bezorgen ons letterlijk pijn, druk, irritatie enz.  

We helpen je om deze symptomen niet langer te negeren  en we leren je wat je ermee kan doen. 

((referentie: https://assertief.nl/stress-lichamelijke-klachten/

Voor wie?

Dr Devid Bercelli heeft zijn techniek zo ontworpen dat het een zelfhulptechniek is. Na de 5 weken reeks kan je dus zelf thuis aan de slag. 

De oefeningen zijn daarom heel toegankelijk en dus bijna voor iedereen bruikbaar. Twijfel je om één of andere reden toch? Neem dan zeker contact op.
We geven je vooraf advies. Want indien dat jou helpt zijn de oefeningen ook aanpasbaar. 

Hoe werken we? 

OVERZICHT

Stap 1: Een kennismakingsgesprek 

Stap 2: 5 groepsbijeenkomsten van 1,5u 

Stap 3: Nagesprek op vraag

DATUM EN TIJD

Voorjaar 2024

23 en 30 jan "24 + 6, 13 en 20 feb "24 

Telkens van 19u30 tot 21u 

LOCATIE

Motion Center
Gilainstraat 63, 3300 Tienen

KOSTPRIJS

Geconventioneerd tarief: €12,5/pp 
*dankzij het systeem van eerstelijnspsychologie kun je momenteel aan dit verlaagd tarief inschrijven. 

Inschrijven

De training kan slechts doorgaan vanaf 8 inschrijving, je schrijft dus in voor heel het traject. Er zijn maximum 10 plaatsen. 

 

Door wie?

JANA MEYS

KATRIEN VAN GENECHTEN