Jongeren en volwassenen

We zijn nooit volleerd, ook op vlak van wat we denken en voelen staat het leven niet stil. Volwassenen hebben vaak zelfs extra nood aan steun want zij worden verondersteld het allemaal te weten en te kunnen. Maar wat als dat niet zo is? Waar kan je dan met je zorgen terecht? Psychotherapie kan je ondersteunen bij uiteenlopende situaties. bijvoorbeeld: als je veel zorgen hebt, als je ziek bent en niet weet hoe daarmee om te gaan, als er iets gebeurt met iemand uit je omgeving, als je veel piekert, bij depressie, stress, burn-out, trauma, angst en paniek, weinig zelfzekerheid, verslaving, moeilijkheden in je relatie, ... Er valt altijd iets over te leren en dus altijd iets aan te doen.

Koppels

Omdat er veel meer kan, zijn er veel meer verschillen en omdat het je nog niet werd voorgedaan weet je soms gewoon niet hoe je dat doet, een relatie (blijven) hebben. Wat betekent een relatie vandaag de dag in een mensenleven? En nog belangrijker, wat betekent jullie relatie voor jullie samen? Hoe communiceren, ruziën, vrijen, wonen, reizen, leven jullie samen? Een koppel kan veel delen maar kan soms ook heel verdeeld zijn. Tijd nemen om samen te komen en opnieuw echt contact te leggen kan helpen.

Ouders en kinderen

Wie een kind wil helpen ondersteund best de ouders. Een kind grootbrengen stelt je voor vele uitdagingen. Die uitdagingen veranderen ook nog eens constant omdat je kind zo snel groeit. Net als je denkt een evenwicht gevonden te hebben, lijkt het alsof je weer van vooraf aan start. Er komt ook heel wat verantwoordelijkheid bij kijken en dat weegt soms zwaar, want je wil het vooral goed doen. Maar wat is dat dan, ‘goed’? Dan zijn er nog de andere ouder, de plus-ouder, de pleegouder, de grootouder enz. Ieder legt zijn hart en ziel in de opvoeding van je oogappel maar iedereen doet dat anders en soms begrijpt men elkaar niet meer. We helpen je/jullie om kort bij je eigen waarden te blijven, om te vertrekken vanuit je krachten, om voor jezelf te zorgen, om een hechte band met je kind te bouwen, om te communiceren met je kind (ook al lijkt het daar nog te klein voor). 

Hoe? We baseren ons onder andere op de inzichten van: 

Groepstherapie

De kracht van de groep versterkt je persoonlijk proces. In contact met de anderen leer je jezelf kennen. Je wordt zowel gesteund als uitgedaagd. Je wordt gehoord en geeft gehoord. 

Een groep bestaat uit minimum 3 en maximum 7 personen. 

Er zijn groepen die wekelijks of tweewekelijks samenkomen. 

Elke groepssessie duurt 90 minuten. De begin en einduren worden stipt gehanteerd.